17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Sýrová omeleta

Název Množství a jednotka
zbytky sýrů - eidam, niva, gouda, uzený eidam cca 100 g
vejce 3 ks/os
sůl
olej na smažení

večeře
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Sýry - můžeme použít různé zbytky sýrů, které máme, nebo dáme 2 plátky eidamu, půlku hermelínu, jakékoliv tvrdé nebo zrající sýry, nivu, goudu, uzený eidam atp. - nakrájíme na plátky. Vajíčka rozšleháme v hrníčku, mírně osolíme a vlijeme na rozehřátý olej. Zmírníme plamen, a jakmile začne omeleta tuhnout, poklademe ji plátky připraveného sýra. Na mírném ohni necháme dojít, tak, aby vajíčka byly tuhá a sýr se roztopil :). Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Tip:
Můžeme přidat i plátky anglické slaniny nebo šunky, v tom případě je opečeme ještě předtím, než vlijeme vajíčka.


 


RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...